Deniz ve sahil güzeliğinin yanında İda Dağı diğer adıyla Kazdağları'na doğru ilerleyen şirin köyleri ve asıl olarak da zengin oksijenli havası ile anılır Altınoluk. Bölge insanlarının "oksijen diyarı" diye isimlendirdikleri Çam Mahallesi metropol şehirlerden kaçan, genellikle de solunum da rahatsızlık yaşayan insanların en çok tercih ettiği tatil yerleri arasında en ön sıralardadır. Düzlükte bulunan yerleşim yerlerinden Kazdağları’na doğru ilerledikçe eteklerde zeytin, sonra da çam ağaçları bu efsanelere konu olmuş dağın yamaçlarını kapsıyor. Kazdağlarında gece gündüz yürümek isteyen gezi severler için iki yol güzergahı bulunmaktadır. Diğer yola göre kısa olanı 17 kilometredir ve altı saat civarında sürmektedir. Daha az engebeli olan traktör yolundan çıkış 27 kilometredir ve 8 saat civarında sürmektedir. Konaklayarak yürümek isteyen gezi severler için malzeme gerekmektedir. Yürüyüş boyunca babasının ve Sarıkız'ın türbeleri, antik duvar kalıntıları ve çeşmeler görülmektedir .
Altınoluk’u oksijen memleketi haline getirmiş olan etkilerin başında Şahinderesi Kanyonu gelmektedir. Bölgede bulunan havanın değişmesini sağlayan kanyon, dağdan yönünden çekmiş olduğu içinde çam kokusu barından havayı ovaya yayarken, denizden almış olduğu içinde iyot kokusu olan havayı da dağ yönüne estirerek bir çeşit baca görevi görmektedir. Karşılıklı olarak hava geliş gidişini sağlayan 27 kilometre uzunlukta olan kanyonun yüksekliği de 600 metredir. Çevresinde şifalı bitkiler ve otlarla donatılmış olan Şahinderesi Kanyonuna Orman İşletme Müdürlüğü’nden gerekli izinler alındıktan sonra girilebiliyor. Bölgeyi bilen bir rehber olmadan dolaşmanızı önermediğimiz Şahinderesi Kanyonundan 25 kilometrelik eğimli ve girintili çıkıntılı yol daha çok büyük tekerlekli araçlara geçiş izni vermektedir. Kazdağları’na güvenli olarak ve bilgi alarak tamamlamak için bu gezileri düzenleyen Seyahat Acentaları’na başvurmalısınız. Rehbersiz gezmeniz hem yasak, hem de tehlikeli olacaktır.
Avcılar köyünün orman yoluna girilerek Şahinkale'nin kuzeyine gidilebilmektedir. Orman bölgesine girme izninizi görevliye göstererek köprübaşından Kışladağı’na ulaşabiliyorsunuz. Yol güzergahınızda oldukça soğuk, kireçs bulunmayan ve vücut üzerinde hemen kuruma özelliğinde suya sahip gölcükler bulunmaktadır. Bu yapıya sahip olanlardan Dereçatı bölgesinde yüzebilirsiniz. Bu nedenden dolayı geziye çıkmadan önce mayo ve havlunuzu yanınıza almayı unutmayın. Su ve kuş cıvıltılarından hariç ses işitilmeyen yörede pınar suları oldukça boldur. Dereçatı bölgesinin suyu çiçek ve kekik esanslarınıda birlikte getirip, yosun tutmuş kayalıkların tam içinden akıyor. Biraz ilerde bulunan pınar da nane otları içinden yoluna ilerlediği için "Naneli pınar" adıyla anılmaktadır. Kanyonda ilerleyen Selvili Mezarlık, Gücük Burun, Ağlayan Çam, Damla, Kestane Deresi, Yörük Pınarı isimli aşamaları geçip gittikçe artan yemek yeme hissinizle Altınoluk’a dönüş yapabilirsiniz. Zamanınız müsait ise kuş sesleri ve su çağlamaları yankılanırken alabalığın tadına bakmayı da unutmayın.
- Altınoluk Otelleri - Altınoluk tatiliniz boyunca sizi memnuniyetle misafir edecek tesisler.
- Altınoluk Pansiyonları - Altınoluk gezinizde şirin pansiyonları tercih edebilirsiniz.
- Altınoluk Apart Oteller - Rahat, güzel ve konforlu bir tatil için seçenekler, alternatifler.
- Altınoluk Butik Oteller - Mordern ve mimari yapıları ile sizi cezbedecek butik oteller.
Altınoluk fotoğrafları
Altınoluk için oluşturduğumuz fotoğraf galeri ile bölgeyi daha yakından tanıyın.
Altınoluk Merkez
Altınoluk Narlı Köyü
Altınoluk Köyü
Altınoluk Sahili
Kuşbakışı Altınoluk
Altınoluk Plajları Gece
Altınoluk Avcılar
Altınoluk şahin deresi
Altınoluk Adatepe
Altınoluk Manzaralar
Altınoluk Giriş
Altınoluk Barlar Sokağı
Altınoluk Plaj
Altınoluk Tekçam
Altınoluk Fener mevki
Altınoluk Deniz ve Plaj
Altınoluk Liman
Altınoluk
Altınoluk Sefa Tepesi
Kundakçı Dede Camii